Eightfold
flow-image

Tulevaisuusturvaa organisaatiolle

Tämän resurssin on julkaissut Eightfold

Johtavat yritykset näkevät työvoimansa taitojen kautta, mikä auttaa houkuttelemaan, rakentamaan ja säilyttämään tärkeitä taitoja, jotka tarjoavat joustavuutta ja ketteryyttä. Viimeaikaiset kokemukset ovat opettaneet, kuinka arvokasta on tietää, mitä taitoja organisaatiossa on, kuinka taitojen kysyntä voi muuttua nopeasti markkinoiden mukana ja kuinka arvokasta on ottaa käyttöön tai kehittää olemassa olevia työntekijöitä vastaamaan muuttuviin tarpeisiin.Taitojen kehittämiseen keskittyminen olisi integroitava rekrytointia, kehitystä, liikkuvuutta ja palkitsemista edistävien henkilöohjelmien suunnitteluun. Kilpailuetua etsiessään työnantajat haluavat lisätä taidoista palkitsemiskäytäntöjä ohjelmissaan.Mistä kohtaa oma taidoista maksamisen matkasi alkaa? Lue lisätietoja nyt.

Lataa nyt

box-icon-download

*pakolliset kentät

Hyväksy ehdot

Pyytäessäsi tätä resurssia hyväksyt käyttöehtomme. Kaikki tiedot on suojattu tietosuojailmoituksellamme. Jos sinulla on vielä kysyttävää, lähetä sähköpostia osoitteeseen dataprotection@headleymedia.com.

Liittyvät luokat Henkilöstöstrategia, Johtamistyylit, Muutoksen johtaminen, Muutoksen hallinta, Vertailuanalyysi, Kilpailukykystrategia, Strateginen analyysi, Strategian muodostaminen, Ryhmänhallinta, Johtoryhmän hallinta, Palkkausstrategiat, Tulosohjaus, Oppiminen ja osaajien kehittäminen, Työntekijöiden koulutus, Osaajien kehittäminen, Työvoiman kehittäminen, Työntekijöiden motivaatio, Työntekijöiden suorituskyky, Koulutus ja kurssit, Johtamisen kehittäminen, Yrityksen laajuinen oppiminen, Uusien työntekijöiden integraatio, Osaajien hallinta