Paycor
flow-image

Mikä on henkilöstöhallinnon rooli seuraajasuunnittelussa?

Tämän resurssin on julkaissut Paycor

Nykyään seuraajasuunnittelu ei ole vain toimitusjohtajan sijaisten etsimistä. Kyse on kriittisten tehtävien tunnistamisesta kaikkialla organisaatiossa, niiden tunnistamisesta, joilla on potentiaalia kehittyä, ja varmistaa, että he ovat valmiita, kun sen aika tulee.HR-tiimit ovat keskeisessä asemassa organisaation seuraajasuunnittelussa. Lue lisätietoja nyt.

Lataa nyt

box-icon-download

*pakolliset kentät

Hyväksy ehdot

Pyytäessäsi tätä resurssia hyväksyt käyttöehtomme. Kaikki tiedot on suojattu tietosuojailmoituksellamme. Jos sinulla on vielä kysyttävää, lähetä sähköpostia osoitteeseen dataprotection@headleymedia.com.

Liittyvät luokat Henkilöstöhallinto, Henkilöstötietojen analysointi, Työvoiman ulkoistaminen, Työvoiman etähallinta, Poissaolojen hallinta, Johtajuus, Johtajien kehittäminen, Viestinnän parantaminen, Vaatimustenmukaisuuden lainsäädäntö, Liiketoiminnan etiikka, Henkilöstöstrategia, Johtamistyylit, Muutoksen johtaminen, Muutoksen hallinta, Vertailuanalyysi, Kilpailukykystrategia, Strateginen analyysi, Strategian muodostaminen, Ryhmänhallinta, Johtoryhmän hallinta, Palkkausstrategiat, Tulosohjaus, Osaajien hallinta, Työvoiman hallinta, Säännösten noudattaminen, Yritysten sosiaalinen vastuu, Väliaikainen ja ulkoistettu henkilökunta, Henkilökunnan koulutus, Työhönotto, Suorituskykyarviot

Muita resursseja Paycor