Paycor
flow-image

Kymmenen kysymystä työpaikan DE&I-strategian arvioimiseksi

Tämän resurssin on julkaissut Paycor

Monimuotoisuus, tasapuolisuus ja osallisuus (Diversity, Equity, and Inclusion, DE&I) ovat tärkeitä monille yrityksille, sillä tutkimukset osoittavat edelleen, että maailman kannattavimmilla yrityksillä on vahvat DE&I-ohjelmat.Oletko koskaan ottanut askelta taaksepäin ja esittänyt kysymyksiä, joita tulevat työntekijäsi saattavat kysyä liittyen DE&I-ohjelmaan? Voitko tukea vastauksia, jotka annat puhuessasi yrityksesi sitoutumisesta monimuotoisuuteen? Lue nyt lisätietoja ja autat ajamaan organisaatiosi tarvitsemia muutoksia.

Lataa nyt

box-icon-download

*pakolliset kentät

Hyväksy ehdot

Pyytäessäsi tätä resurssia hyväksyt käyttöehtomme. Kaikki tiedot on suojattu tietosuojailmoituksellamme. Jos sinulla on vielä kysyttävää, lähetä sähköpostia osoitteeseen dataprotection@headleymedia.com.

Liittyvät luokat Henkilöstöhallinto, Henkilöstötietojen analysointi, Työvoiman ulkoistaminen, Työvoiman etähallinta, Poissaolojen hallinta, Johtajuus, Johtajien kehittäminen, Viestinnän parantaminen, Vaatimustenmukaisuuden lainsäädäntö, Liiketoiminnan etiikka, Henkilöstöstrategia, Johtamistyylit, Muutoksen johtaminen, Muutoksen hallinta, Vertailuanalyysi, Kilpailukykystrategia, Strateginen analyysi, Strategian muodostaminen, Ryhmänhallinta, Johtoryhmän hallinta, Palkkausstrategiat, Tulosohjaus, Osaajien hallinta, Työvoiman hallinta, Säännösten noudattaminen, Yritysten sosiaalinen vastuu, Väliaikainen ja ulkoistettu henkilökunta, Henkilökunnan koulutus, Työhönotto, Suorituskykyarviot